Wetenschappers van onder andere de Harvard Universiteit hebben tijdens een genetische studie 37 nieuwe genen gevonden die betrokken zijn bij Autisme Spectrum Stoornis (ASS). 

In totaal zijn er nu 102 van dergelijke genen bekend bij de wetenschap. 

Onder ASS vallen ook aandoeningen als Asperger, (klassiek Autisme) en PDD-nos, welke alle gepaard gaan met problemen met sociale interacties, - communicatie en stereotiepe gedragingen. 

Het is een ingewikkeld proces om vast te stellen of dat bepaalde genen echt een rol spelen bij Autisme Spectrum Stoornis. De onderzoekers onderzochten wereldwijd ruim 37 duizend DNA profielen van mensen. Ze maakten aldus gebruik van twee maal zoveel DNA profielen als tot nu toe in alle voorgaande studies zijn gebruikt.

Van de 102 genen bleken er 42 een sterkere band te hebben met verstandelijke beperkingen en ontwikkelingsachterstanden terwijl er 52 waren die meer geassocieerd konden worden met ASS dan eerst genoemde. Drie genen bleken even sterk gelinkt aan alle drie de stoornissen.

De uitkomst van het onderzoek werd onlangs gepresenteerd tijdens een congres in San Diego. Het is de hoop van de wetenschappers dat hun studie de inzichten betreffende de biologie en erfelijkheid van Autisme zal verrijken.

Bron: Science Daily
« Laatst bewerkt op: oktober 21, 2018, 07:58:26 pm door Redactie »