Een hoofdband met sensoren die er met geluiden voor zorgt dat kinderen met autisme en PDD-NOS rustiger worden, dat is de Mente Autisme.

Mente autisme zoals op hun site (menteautisme.nl) te lezen valt een medicatievrije therapie middels een hoofdband die er voor zorgt dat kinderen met autisme en PDD-NOS beter gaan presenteren. Op de site van het bedrijf wordt gesproken van verbeterde communicatieve vaardigheden en beter oogcontact. Daarbij zorgt de hoofdband voor een betere concentratie (waardoor bij de gebruiker de leerresultaten verbeteren), prettiger gedrag en meer creativiteit.

Deze opsomming van de ongekende voordelen van Mente autisme zijn gebaseerd op één niet nader genoemde Amerikaanse klinische studie. Het wordt gepresenteerd als een innovatief, hoogwaardig neurofeedbackapparaat voor thuisgebruik dat speciaal is ontwikkeld om kinderen met autisme te helpen.

Voor slechts iets minder dan € 2000,00 kunt u zich deze therapie eigen maken, de referentie van het door "Frontier Neurology" provisioneel geaccepteerde onderzoeks-resultaat luidt: Carrick et al. (2018) The Treatment of Autism Spectrum Disorder With Auditory Neurofeedback: A Randomized Placebo Controlled Trial Using the Mente Autism Device. Front. Neurol. 05 July 2018